top of page

10 x totuus Instagram -kuvan takaa

Julkaistessani Instagrammiin kuvia, eivät ne aina ole niitä totuudenmukaisimpia arjen hetkiä vaikka pyrinkin kuvaamaan meidän arkea mahdollissiman aidosti. Joskus tilanteita joutuu lavastamaan ja toisinaan taas kuvausreissut ovat täysiä fiaskoja.

Mitä kätkeytyy 10 Instagramissa julkaisemani kuvan taakse?


1.

Kuvan takana 9-vuotias siskon tyttöni. Lähdettiin yhdessä kuvailemaan ja pelättiin ötököitä ja punkkeja. Jouduttiin myös hieman tekemään töitä, että löydettiin paikka jossa nokkoset ei polta meitä.


2.

Ohjasin tätä kuvaa puhelimeni itselaukaisimella. Oli vaikea piilottaa puhelin raparperien taakse niin ettei se näy. Lopulta itselaukaisin jäi jumiin ja tästä sessiosta minulle tallentui kameraan 230 kuvaa.


3.

Ihana eväsretki! Todellisuudessa lavastin tämän tilanteen meidän kattoterassille sillä aikataulu kampanjan kanssa meni pieleen toimitusongelmien vuoksi. Taloyhtiön asukkaat ihmettelivät mitä teen ja kun kerroin niin kysyivät voivatko tulla kuvaan mukaan!


4.

Mulla on hameen alla farkut jotka käärin niin etteivät ne näy kuvassa. Tällä reissulla kuvailtiin nimittäin useampia asuja. Muutama kuva meni pilalle, sillä farkut vilkkuivat hameen alta.

kuva: Raakel

5.

Lähdettiin aamukävelylle ja nappasin kameran mukaan. 10 sekuntia tämän kuvan ottamisen jälkeen Eliel lähti juoksemaan ja kaatui tuo pieni keppi kädessään. Aamulenkki päättyi siihen ja juostiin kotiin paikkaamaan haavaa.


6.

Tätä kuvaa varten irrotin pyörästä lastenistuimen ja tyhjäsin pyörän korin joka oli täynnä huivin sisään käärittyjä hiekkaleluja. Muistin myös ottaa pois kaulassa roikkuneen pyörän lukon.


7.

Eliel kiipesi portaita mun viereen kun otettiin tämä kuva. Kuvan ottamisen jälkeen käänsin pään Elieliin päin ja sillä sekunnilla hän tipahti tältä tasanteelta maahan. Saatiin Tuomaksen kanssa aivan järkyttävä riita aikaiseksi ja syytettiin onnettomuudesta toisiamme. Onneksi matka ei ollut pitkä ja maahan mätkähdettiin peppu edellä eli säikähdyksellä selvittiin.


8.

Tällä reissulla tämä päällä ollut mekko repesi harteista. Raakel kadotti puhelimensa jota etsittiin kuvien ottamisen jälkeen tovi niin, että istuin Hiljan kanssa autossa soittelemassa Raakelin puhelimeen ja Raakel kiersi kuvausreittiä pitkin. Kaiken kruunasi tietenkin tihkusade.


kuva: Raakel

9.

Tämän ihanan kuvan meistä Kotorissa otti joku toinen turisti neljä vuotta sitten iphone4: llä. Tämä on ehdottomasti lempikuva meistä! Tänne huipulle oli jäätävä vaeltaminen, lämpöasteita oli 30 ja minulla oli jostain syystä päällä mekko urheilukamppeiden sijaan.

10.

Yksi mun lempikamppiksista on tässä. Sain idean tähän yhtenä aamuna ja soitin Raakelille että voidaanko kuvata. Juoksin oitis limsojen kanssa Raakelille, joka kampas mun naaman kasaan ja pyöritti tölkit mun hiuksiin. En ollut vielä ehtinyt juomaan vaadittavaa viittä tölkkiä limua, joten kaadettiin pari tölkkiä limsaa laseihin odottamaan juomista. Alle tunnin sisään kampanjan idean keksimisestä mulla oli vaadittavat kampanjakuvat kasassa.XOXO, Silja

Comments


bottom of page