top of page

Pakkauslista päiväkotiin! Mitä päiväkodissa tarvitaan talvella?

Kun aloitimme nykyisessä päiväkodissa saimme mukaamme vihkon, johon oli kirjattu kaikki vaatteet mitä päiväkodissa tarvitaan. Tehopakkaajana karsin listaa heti ja nyt jaan teille muillekin oman listani arkea helpottamaan! Tässä postauksessa keskityn tuomaan esille, mitä päiväkodissa tarvitaan talvella. Postausta ei ole toteutettu kaupallisessa yhteistyössä, eikä postaukseen sisälletyt linkit ole mainoislinkkejä vaan linkit ovat lisätty tekstiin teitä helpottaakseni.

Sisävaatteet


-Sisätossut: Meillä on päiväkodissa Melton -merkkiset nahkaiset tossut, jotka löysin Töölön Little Copenhagenista. Nämä ovat hieman vastaavat kuin For Minies and Mommies -moccsit. Koska päiväkodissa pestään käsiä, harjoitellaan pottailua ja kävellään myös eteisessä meille oli tärkeää, että tossut ovat sen verran paksut etteivät ne kastu jos niille vähän roiskuu vettä.


-Vaihtovaatteet: Kaksi bodya tai pitkähihaista t-paitaa ja kahdet housut tai legginsit sekä sukat.Ulkovaatteet

Päiväkodissa ulkoillaan paljon, joten panosta ulkovaatteisiin. Lapsi tarvitsee päiväkodissa talvella toppahaalarin, toppahanskat ja kypärämyssyn tai pipon ja kaulurin. Me siirryttiin käyttämään toppahaalaria jo lokakuussa ja vaikka nytkin mittarissa on +5 astetta käytetään sitä yhä edelleen. Lämpimimpinä päivinä haalarin alle ei tarvitse pukea päällysvaatteiden lisäksi mitään muuta alle.

Polarn O. Pyretin toppahanskoissa on sivulla vetoketju joka nopeuttaa ja helpottaa niiden pukemistaTämä SUMEEn pipo on ollut talven paras hankinta! Pipo on lämmintä villasekoitetta jonka sisäpuolella on lämmin vuori. Tämä pipo on meillä käytössä sekä päiväkodissa että vapaa-ajalla. Pipo-osan voi laskea hupuksi niskaan, jos esimerkiksi kaupungilla tai ratikassa tulee kuuma! Plussaa siitä, että pipo on konepestävä ja suunniteltu Suomessa. Toppahaalareita meillä on kaksi, sillä päiväkodissa remutessa haalari likaantuu niin paljon, että otettiin kotikäyttöön toinen haalari.


Ulkovaatteiden alle


Haalarin alle lapsi tarvitsee sään mukaan fleece -tai merinovillahaalarin. Me päätetään aina aamuisin kumpi laitetaan vai tarviiko toppahaalarin alle edes mitään välikerrastoa. Meillä merinohaalarin virkaa toimittaa äitiyspakkauksen merinohaalari, mutta esimerkiksi Bredeniltä löytyy paljon kehuja saanut merinohaalari. Fleecehaalarin virkaa meillä toimittaa Mini Rodinin Fleece Onsie.Sadevaatteet


Sadevaatteita tarvitaan päiväkodissa ympäri vuoden. Ainakin täällä pääkaupunkiseudulla, missä lumen sijaan talvisinkin sataa joko vettä tai räntää. Meillä on käytössä sadetakki, kurahousut ja sadehattu. Sadehattu puetaan pipon päälle (meillä esimerkiksi SUMEEn piposta saa tupsun irti eli voi laittaa ihan kypärämyssynkin päälle) ja se pitää lapsen pään varmasti kuivana. Osalla lapsista on päällä sadehaalari takin ja housujen sijaan ja se näyttää varsin kätevältä! Mietin, että hommataan itsekin varmaan sellainen kun nykysiset sadekamat jäävät pieneksi, sillä uskon sen helpottavan päiväkodin työntekijöitä pukemisvaiheessa.
Meillä on käytössä tämä sadetakki,nämä housut ja tämä lakki. Sadehaalareita en osaa suositella, mutta ainakin Jollyroomilla on iso valikoima! Housujen ja takin lisäksi päiväkodissa on hyvä olla mukana kurahanskat.


Vinkki: Sadevaatteiden kannattaa olla kokoa isompia, jotta ne mahtuvat varmasti toppahaalarin päälle.Jalat:


Talvikengät, kumpparit ja villasukat. Meillä kumppareiden asemaa ajaa tällä hetkellä nämä Crocsin Gust Bootsit. Nämä ovat toistaiseksi riittäneet pitämään vettä, vaikka varsiosa ei olekaan täysin vedenpitävä. Kevääksi ajattelin hankkia myös Crocsin kumisaappaat. Crocsin kengät on todella kevyitä, joten lapsen on mukava ja helppo tallustella niillä!


Talvikengät tilasimme Pikkujaloista. Suosittelen talvikenkien kohdalla myös panostamaan lämminvuorellisiin sekä hieman vettäpitäviin kenkiin!Muuta tarpeellista:

Päiväkoti -reppu. Pieni reppu minne kaikki pakataan. Repussa kuljetetaan vaihtovaatteet ja pyykit. Nimikointi. Muista nimikoida kaikki lapsesi vaatteet. Meillä on käytössä Tarramonsterin nimikointitarrat.Näiden pakkausvinkkien myötä toivotan teille kaikille oikein mukavaa viikkoa! XOXO, Silja
Follow my blog with BloglovinComments


bottom of page